1.Despre prezenta Declaratie de Confidentialitate

FRIESLANDCAMPINA ROMANIA S.A., cu sediul social in București, sector 2, str. Barbu Văcărescu, nr. 301-311, etaj 10, având cod de identificare fiscală RO6632642, inregistrata la Registrul Comertului cu numărul J40/15564/2019, capital social subscris si varsat: 152427488,2 lei( „FCR”), este operator de date cu caracter personal in ce priveste datele cu caracter personal pe care ni le transmiteti prin intermediul paginilor noastre de internet cum sunt napolact.ro si intihna.ro, e-shop.napolact.ro („Paginile de Internet”), cand accesati paginile noastre de pe retelele de socializare, cand ne folositi aplicatiile sau cand contactati FCR (cumulativ “Servicii Online”).

Serviciile noastre online pot contine link-uri catre alte website-uri. Desi aceste website-uri au fost selectate cu atentie, FCR nu isi poate asuma responsabilitatea pentru colectarea datelor dumneavoastra personale de catre aceste website-uri. Aceasta declaratie nu se aplica pentru web-site-urile care nu sunt administrate de FCR.

Aceasta Declaratie de confidentialitate explica modalitatea in care FCR prelucreaza (colecteaza, stocheaza, transmite, utilizeaza) datele cu caracter personal pe care ni le transmiteti atunci cand vizitati Paginile de Internet si/sau pe care ni le comunicati in alt mod, sau pe care le generam cu privire la dumneavoastra, precum si care va sunt drepturile.

Inainte de a ne transmite orice informatii, va rugam sa cititi cu atentie aceasta Declaratie de Confidentialitate. Va rugam sa nu va inregistrati pe Paginile de Internet si sa nu ne transmiteti datele voastre cu caracter personal daca nu intelegeti orice prevederi ale acestei Declaratii de Confidentialitate.


2. Ce date cu caracter personal colectam de la dumneavoastra, in ce mod si de ce


2.1 Cu prilejul contactarii de catre dvs. al serviciului nostru pentru clienti prin telefon, e-mail, retelele de socializare sau completand un formular online

Date personale prelucrate: numele, adresa, numarul de telefon, adresa de e-mail si toate celelalte date cu caracter personal furnizate de dvs.

Temeiul si scopul prelucrarii:

- in temeiul executarii obligatiilor fata de dumneavoastra, in scopul de a va raspunde solicitarilor si pentru a gestiona reclamatiile dvs.

- in baza interesului legitim al FCR- in scopul imbunatatirii produselor si serviciilor noastre.

Perioada stocarii: cel mult 2 ani.

Consecintele refuzului de a ne furniza datele: nu aveti obligatia de a ne furniza datele dvs. cu caracter personal, insa, in unele cazuri, un asemenea refuz ar putea atrage imposibilitatea noastra de a va raspunde solicitarilor sau reclamatiilor.


2.2  In cazul in care subscrieti la buletinele noastre informative

Date personale prelucrate: numele dvs., adresa de e-mail si/sau numarul dvs. de telefon. De asemenea, daca doriti, dvs. ati putea alege sa ne oferiti mai multe detalii, cum ar fi varsta, genul sau profesia dvs.

Temeiul si scopul prelucrarii: in baza consimtamantului dumneavoastra de a va abona la buletinele infomative, in scopul de a va informa despre produsele FrieslandCampina si despre promotiile si evenimentele aferente.

De asemenea, stocam interactiunea dvs. fata de buletinele informative, de exemplu, in cazul in care dvs. ati deschis e-mailul sau ati facut clic pe unele elemente din buletinul informativ. Utilizam aceste informatii in temeiul interesului nostru legitim, pentru a va cunoaste mai bine si pentru a personaliza buletinele de stiri, incluzand fara a se limita la urmatoarele:

- Afisand evenimentele organizate in regiunea dvs.;

- Punand in valoare produsele sau ofertele in baza varstei, genului sau comportamentului dvs. de consum;

- Expediind o oferta speciala in ziua dvs. de nastere.

De asemenea utilizam informatiile pentru a plasa publicitatea produselor noastre, care ar putea prezenta interes pentru dvs., pe site-urile tertei parti, cum ar fi Facebook si Google.

In cazul in care interactionati cu noi prin intermediul unor concursuri si evenimente, va alaturati programelor noastre de fidelitate sau efectuati comenzi online, noi adaugam aceste informatii la profilul dvs. aferent buletinului informativ.

Perioada stocarii:

Va pastram in listele noastre de adrese, pana in momentul in care alegeti sa va dezabonati facand clic pe link-ul de dezabonare plasat in fiecare buletin informativ. Puteti de asemenea sa expediati un e-mail la adresa [email protected] Daca doriti in continuare sa primiti buletine informative, dar nu sunteti de acord ca noi sa partajam informatiile dvs. in scopul plasarii anunturilor, expediati-ne un e-mail in acest sens.

Consecintele refuzului de a ne furniza datele: nu vom putea prelucra datele dvs. conform celor de mai sus.


2.3  Cu prilejul utilizarii Paginilor de Internet

Datele personale prelucrate: datele personale furnizate cu ocazia crearii de catre dvs. a conturilor de utilizatori si a activitatii dvs. pe Paginile de Internet : ex. nume, prenume, adresa de e-mail, imagine reprodusa in fotografiile pe care alegeti sa le incarcati, precum si orice alte date pe care alegeti sa le transmiteti cu ocazia activitatii pe Paginile de Internet si a utilizarii Serviciilor Online.

Temeiul si scopul prelucrarii: in temeiul obligatiei noastre de a va asigura serviciile in vederea carora creati contul si utilizati Paginile de Internet si in temeiul interesului nostru legitim de a preveni securitatea Paginilor de Internet si a utilizarii abuzive a acestora.

Perioada stocarii: 3 ani de la ultima activitate a dvs.

Consecintele refuzului de a ne furniza datele: in cazul in care refuzati sa ne transmiteti informatiile solicitate in vederea crearii contului, nu veti putea finaliza operatiunea de creare a contului si nu veti putea desfasura pe Paginile de Internet activitatatile care sunt conditionate de crearea unui cont.

In cazul informatiilor care nu sunt necesare pentru crearea contului, cu exceptia cazului in care se mentioneaza in mod expres altfel pe Paginile de Internet, furnizarea acestora nu este obligatorie, refuzul dumneavostra de a le furniza atragand imposibilitatea noastra de a le prelucra.


2.4  Cu prilejul utilizarii de catre dvs. a Serviciilor Online (inclusiv Paginile de Internet)

Datele personale prelucrate:

- Adresa IP a dispozitivului dvs.;

- Informatii cu privire la sistemul de operare si browserul dispozitivului dvs.;

- Interactiunea dvs. cu site-urile web, cu aplicatiile si cu anunturile noastre online;

- informatii tehnice despre dispozitivul dvs. si interactiunea dvs. cu site-urile si aplicatiile noastre.

In cazul in care site-ul dvs. web pe care il vizitati sau aplicatia pe care o utilizati permite autentificarea, de asemenea vom conecta informatiile respective la contul dvs. personal (cum ar fi magazinul web sau contul dvs. pentru programul de fidelitate). Aflati mai multe informatii in sectiunea 4 de mai jos cu privire la modul in care folosim informatiile dvs. pentru a construi profile.

Temeiul si scopul prelucrarii: in temeiul interesului nostru legitim, cu scopul de a optimiza experienta dvs. de navigare si pentru a va oferi informatii relevante in toate canalele.

Perioada stocarii: o perioada de 3 ani de la ultima activitate a dvs.

Consecintele refuzului de a ne furniza datele: in cazul in care va exprimati refuzul de a ne permite prelucrarea acestor date cu caracter personal, nu vom putea realiza operatiunile de prelucrare mentionate mai sus.

Cookie-urile

Utilizam cookie-uri pentru a colecta informatii. Cookie-urile sunt fisiere de date mici care sunt create pe dispozitivul pe care il utilizati pentru a vizita site-ul nostru web. Cookie-urile va impiedica sa furnizati in mod repetat datele dvs., specificand optiunile dvs. sau plasand produsele in cosul dvs. de cumparaturi. Acestea ne permit sa plasam anunturi despre produsele noastre pe site-urile partilor terte. Prin urmare, informatiile dvs. devin disponibile si celorlalte parti implicate in publicarea anunturilor noastre. Vom solicita intotdeauna acordul dvs., inainte de a utiliza aceste tipuri de cookie-uri.

Cookie-urile utilizate pentru publicitate sunt stocate pe dispozitivul dvs. pentru o perioada de cel mult douasprezece luni de la ultima dvs. vizita. Puteti oricand sa dezactivati sau sa stergeti cookie-urile de pe dispozitiv dvs. Puteti gasi toate detaliile aferente in declaratia noastra de cookie-uri. Daca alegeti sa stergeti cookie-urile, este posibil ca site-ul nostru web sa nu functioneze la fel de optim ca inainte si unele servicii ar putea sa nu mai fie disponibile pentru dvs.

Geolocalizarea / GPS

De asemenea, folosim geolocalizarea dvs. in unele dintre aplicatiile noastre, dar numai in cazul in care ati activat acest lucru. Utilizam semnalul GPS al dispozitivului dvs. pentru a promova un anumit continut pe dispozitivul dvs., cum ar fi un film, puncte de loialitate sau legaturi de site web atunci cand va aflati in apropierea unei anumite locatii sau intr-o locatie geografica.

Nu stocam locatiile istorice ale dvs. Folosim doar ultima dvs. locatie cunoscuta. Stocam vizitele dvs. in zonele geografice care au fost marcate pentru anumite campanii sau evenimente. Aceste informatii sunt sterse atunci cand campania sau evenimentul este finalizat. Puteti sa dezactivati in orice moment partajarea datelor cu privire la locatie / GPS in setarile dispozitivului dvs. (mobil).


2.5  Cu ocazia participarii la concursuri, campanii, evenimente si programe de loialitate

Dvs. puteti lua parte la concursurile, campaniile, programele de loialitate si evenimentele organizate de catre noi. Acestea pot fi concursurile cu premii, actiunile de reducere la plata, esantioane gratuite, loterie publicitara, programele de loialitate si excursiile organizate la ferme sau fabrici.

Datele personale prelucrate: numele, adresa, adresa de e-mail si/sau numar de telefon varsta dvs si, in unele cazuri semnatura dvs sau alte date mentionate in mod expres in regulamentul concursului/campaniei relevant/e.

Temeiul si scopul prelucrarii: in temeiul obligatiei de a executa sarcinile ce ne revin fata de dumneavoastra conform concursurilor, evenimentelor si programelor de loialitate relevante, in scopul confirmarii inregistrarii dvs., pentru a verifica eligibilitatea pentru a realiza evenimentul, pentru a valida castigatorii si a acorda eventualele premii, pentru a efectua plata impozitelor aferente premiilor acordate, dupa caz. In cazul in care subscrieti la un buletin informativ atunci cand luati parte la un eveniment, conectam informatiile respective la profilul dvs. (aferent buletinului informativ).

Perioada stocarii: atata timp cat concursul sau evenimentul este in desfasurare si ceva timp dupa finalizarea acestuia pentru solutionarea eventualelor constestatii si pentru a putea analiza datele si pentru a evalua eficacitatea, dar nu mai mult de 1 an. In cazul campaniilor/concursurilor cu premii, datele persoanelor desemnate castigatoare vor fi stocate pentru termenul impus de legislatia fiscala, cu exceptia castigatorilor care nu au intrat in posesia premiilor relevante, in cazul carora datele cu caracter personal vor fi stocate o perioada de 3 ani, cu exceptia cazului in care concursul, campania, evenimentul etc. relevant prevede un termen de prescriptie mai scurt pentru ridicarea premiilor. Datele participantilor necastigatori vor fi sterse la expirarea perioadei de contestare.

Consecintele refuzului de a ne furniza datele: nu aveti obligatia de a ne furniza datele dvs. cu caracter personal, insa, un asemenea refuz atrage imposibilitatea dvs. de a participa la concursurile, campaniile, programele de loialitate sau evenimentele organizate de catre noi.

Termeni suplimentari cu privire la prelucrarea datelor personale:

Concursurile, campaniile, programele de loialitate si evenimentele organizate de catre noi pot fi reglementate prin termeni suplimentari cu privire la prelucrarea datelor personale. Rezervati-va o clipa pentru a va familiariza cu astfel de termeni inainte de a participa la acestea.


2.6 Cu ocazia participarii la evenimente sau campanii in cadrul carora vi se prelucreaza imaginea si/sau vocea

Datele personale prelucrate si scopul si temeiul prelucrarii:

- nume, seria si numarul actului de identitate, varsta, semnatura – in vederea incheierii declaratiei de consimtamant, in scopul dovedirii consimatamantului dumneavoastra cu privire la prelucrarea imaginii si/sau vocii dvs. celor de mai sus, in baza interesului nostru legitim si pentru a respecta prevederile obligatiilor ce ne revin.

- Infatisarea dumneavoastra fizica asa cum aceasta este reprodusa in fotografii sau filmari - in baza consimtamantului dvs., in scopul realizarii de materiale promotionale pentru FCR si/sau produsele noastre, cum ar fi, fara limitare: fotografii, postere, cataloage, foi volante, brosuri, rollup-uri, materiale video („Materialele Promotionale”), pe care le vom putea folosi in diverse medii si dufuza prin diverse mijloace.

- Vocea si imaginea dumneavoastra inregistrate intr-un interviu - in baza consimtamantului dvs., in scopul utilizarii in Materialele Promotionale din campaniile noastre, in diverse formate media, folosi in diverse medii si difuza prin diverse mijloace.

Perioada stocarii: perioada stocarii depinde de durata avuta in vedere pentru campaniile de promovare relevante dar nu va putea depasi 1 an.

Consecintele refuzului de a ne furniza datele: nu aveti obligatia de a ne furniza aceste date cu caracter personal. In cazul unui asemenea refuz, nu va vom putea include in filmarile sau fotografiile efectuate cu ocazia campaniilor sau evenimentelor relevante.


2.7 Daca alegeti sa cumparati produsele noastre in magazinele noastre online

Datele personale prelucrate: detaliile dvs. de contact si de plata precum nume si prenume, adresa de e-mail si/sau numar de telefon, adresa de livrare, contul, numarul contului bancar si detaliile aferente cardului bancar cu care efectuati plata, numarul si seria actului de identitate, in cazul in care solicitati emiterea unei facturi pentru produsele achizitionate, numele si prenumele persoanei care preia produsele livrate in locul dvs., precum si orice alte date personale pe care alegeti sa ni le furnizati pentru a ne putea indeplini obligatiile de livrare a produselor comandate de catre dvs. Pastram de asemenea istoria de cumparare si de plata a dvs.

Temeiul si scopul prelucrarii:

Temeiul prelucrarii: incheierea contractului de vanzare conform Termenelor si Conditiilor aplicabile si indeplinirea obligatiilor in baza contractului.

Scopul prelucrarii: finalizarea si inregistrarea unei comenzi, contactarea dvs. pentru a va transmite informatii referitoare la comanda efectuata, livrarea produselor comandate, efectuarea platii aferente comenzii.

Consecintele unui eventual refuz de a ne furniza datele personale: in cazul in care veti refuza sa ne comunicati datele personale solicitate, nu veti putea plasa o comanda sau nu vom putea sa va livram produsele comandate.

Perioada stocarii: Informatiile dvs. vor fi pastrate timp de cel mult 1 an. Informatiile dvs. aferente tranzactiilor (detaliile cu privire la transferul bancar) vor fi pastrate un timp mai indelungat in corespundere cu prevederile legislatiei fiscale.


2.8 Daca alegeti sa comandati produsele noastre in magazinele noastre online in vederea donarii acestora conform campaniilor de donatii organizate de FCR 

Datele personale prelucrate: detaliile dvs. de contact si de plata precum nume si prenume, adresa de e-mail, numarul contului bancar si detaliile aferente cardului bancar cu care efectuati plata, numarul si seria actului de identitate, in cazul in care solicitati emiterea unei facturi pentru produsele achizitionate spre a fi donate. Pastram de asemenea istoria de cumparare si de plata a dvs.

Temeiul si scopul prelucrarii:

Temeiul prelucrarii: incheierea contractului de vanzare pentru produsele pe care clientii aleg sa le doneze, indeplinirea obligatiilor in baza contractului si confom regulamentului campaniei de donatii relevante.

Scopul prelucrarii: finalizarea si inregistrarea unei comenzi, contactarea dvs. pentru a va transmite informatii referitoare la comanda efectuata, efectuarea platii aferente comenzii.

Consecintele unui eventual refuz de a ne furniza datele personale: in cazul in care veti refuza sa ne comunicati datele personale solicitate, nu veti putea finaliza o comanda pentru produse destinate donatiei.

Perioada stocarii: Informatiile dvs. vor fi pastrate timp de cel mult 1 an. Informatiile dvs. aferente tranzactiilor (detaliile cu privire la transferul bancar) vor fi pastrate un timp mai indelungat, in conformitate cu prevederile legislatiei fiscale.


2.9 Participarea la consiliuri de consumatori, degustari si sondaje

Daca alegeti sa participati la unul dintre consiliile noastre de consumatori, degustari sau sondaje, vom folosi contributia dvs. in temeiul interesului nostru legitim, pentru a imbunatati produsele si serviciile noastre. Apreciem opinia dvs., deoarece aceasta ne permite sa aducem consumatorilor nostri produse lactate de inalta calitate.

In cazul in care participati ocazional la un consiliu de consumatori, la un eveniment de degustare sau la un sondaj organizat pe strada sau la unul dintre partenerii nostri de afaceri, FCR nu va colecta si nu va utiliza informatiile de identificare precum numele, adresa sau datele de contact ale dvs. Am putea solicita sau folosi informatii precum varsta si genul pentru a putea analiza contributia dvs. si a putea comercializa cu succes produsele noastre.

In cazul in care alegeti sa participati la un sondaj online pentru a va impartasi punctul de vedere despre produsele noastre, cum ar fi atunci cand faceti clic pe un link catre un sondaj dintr-unul din buletinele noastre informative, in baza consimtamantului dumneavoastra, daca alegeti sa-l acordati, vom folosi informatiile dvs. de identificare:

- Asigurand legatura sondajelor la contul dvs. (de loialitate) pentru a captura automat genul, varsta si regiunea

- Asigurand legatura opiniei dvs. la comportamentul dvs. de consum, care este stocat in profilul dvs.

Perioada stocarii: 1 an.

Acest lucru ne permite sa obtinem o contributie mai valoroasa din partea dvs. si sa intelegem mai bine preferintele dvs. In afara de imbunatatirea produselor noastre, adaugam si aceste informatii in profilul dvs. Aflati mai multe despre modul in care construim profilurile in sectiunea 4 de mai jos.


2.10 Pe paginile de socializare


Pe paginile noastre de socializare

Atunci cand dvs. comunicati cu noi prin intermediul retelelor de socializare (Twitter, Pinterest, YouTube, Instagram, Facebook si altele), vom primi cateva dintre informatiile dvs. Puteti interactiona pe paginile noastre de socializare:

- Plasand un comentariu sau expediind un mesaj - in cazul in care trimiteti un mesaj paginii, avem acces la profilul dumneavoastra public (care include username-ul) precum si continutul si data/ora acelui mesaj. Mesajele pot fi folosite, de exemplu, daca se organizeaza concursuri pe pagina sau sunt premiate persoane aleatoriu, caz in care putem valida castigatorii prin mesaje private si solicita informatii suplimentare (date de livrare);

- Incarcand un continut media;

- Devenind un follower (facand clic pe butonul "imi place" sau abonandu-va de exemplu la un canal YouTube);

- Participand la concursurile si campaniile noastre organizate pe retelele de socializare (de exemplu, formularele pentru locul intai pe Facebook).

Datele personale prelucrate: numele dvs. de (utilizator), fotografia dvs. de profil, locul unde locuiti, adresa dvs. de e-mail si genul dvs. Puteti verifica setarile contului dvs. de pe retelele de socializare si declaratiile de confidentialitate aferente retelelor de socializare pentru a afla mai multe informatii.

De asemenea, prelucram date cu privire la profilul dvs. create pe reteaua de socializare relevanta si activitatea dvs. pe paginile noastre de socializare, inclusiv urmatoarele tipuri de date:

- in cazul in care comentati la o postare a paginii, avem acces la profilul dumneavoastra public (care include username-ul) precum si continutul si data/ora acelui comentariu;

- in cazul in care interactionati cu continutul paginii noastre (like, share), putem vizualiza profilul dumneavoastra public (care include username-ul) si reactia avuta.

- Atunci cand interactionati cu pagina noastra, Facebook prelucreaza anumite date personale ale dumneavoastra, pe baza carora ne pune la dispozitie statistici agregate. Acestea nu includ date personale in mod direct, ci sunt limitate la:

     - numarul de click-uri pe datele de contact;

     - numarul de vizualizari ale paginii;

     - numarul de previzualizari ale paginii prin plasarea mouse-ului deasupra numelui paginii (hover);

     - numarul de aprecieri ale paginii;

     - numarul de persoane carora le-a fost afisat continut din pagina;

     - numarul de recomandari ale paginii efectuate de persoane;

     - numarul de interactiuni cu continutul paginii (like, share, comment, etc)

     - numarul de vizualizari al videoclipurilor de pe pagina pentru mai mult de 3 secunde;

     - numarul de urmaritori;

     - numarul de persoane care vizualizeaza campaniile noastre promotionale

Temeiul si scopul prelucrarii: in temeiul obligatiei de a va presta servicii, in scopul de a raspunde la comentariile si mesajele dvs, precum si in baza interesului nostru legitim de a analiza si evalua populatia consumatoare si pentru a va permite sa participati la concursurile si evenimentele noastre. De asemenea, aceste date sunt prelucrate in interesul nostru legitim de a ne promova marcile sau produsele, dupa caz, precum si pentru a putea dovedi, daca ne este necesar, corespondenta cu dumneavoastra.

Nu va utilizam datele pentru a va transmite comunicari de marketing decat daca optati in mod expres si va exprimati consimtamantul pentru o astfel de comunicare. Chiar si in asemenea cazuri, ne asiguram ca aveti la dispozitie o optiune simpla de a va dezabona (retragerea consimtamantului dumneavoastra) in orice moment, fie in comunicarea propriu-zisa, fie contactandu-ne.

Perioada stocarii: o perioada de 2 ani.

Consecintele refuzului de a ne furniza datele: Furnizarea datelor personale nu este obligatorie, insa retelele de socializare functioneaza intr-un mod unitar pentru pentru toate paginile si toti utilizatorii, astfel ca daca interactionati cu pagina noastra (ceea ce puteti alege sa nu faceti), vom putea avea acces in mod automat la anumite date despre dvs., dupa cum am aratat mai sus.


Pe paginile dvs. de socializare

Folosim de asemenea, retelele de socializare pentru a plasa publicitate, in baza interesului nostru legitim de a va furniza produse. Acest lucru se bazeaza fie pe informatiile pe care platforma de socializare le-a colectat de la dvs., fie pe informatiile pe care le-a colectat FCR de la dvs., cum ar fi atunci cand subscrieti la buletinele noastre informative.

In cazul in care platforma de socializare a colectat informatiile, FCR nu are acces la informatiile respective. Ca rezultat, nu ne putem expune cu privire la modul in care platforma stocheaza si utilizeaza informatiile. Va recomandam sa cititi conditiile si declaratiile de confidentialitate ale furnizorului retelei sociale. Acestea de asemenea de multe ori va ofera setari de cont sau alte mijloace pentru a schimba setarile dvs. de confidentialitate.

In cazul in care partajam informatiile dvs. cu caracter personal, cum ar fi adresa dvs. de e-mail sau numarul dvs. de telefon, platforma retelei de socializare utilizeaza informatiile dvs. pentru a include sau exclude posibilitatea dvs. de a vizualiza o anumita publicitate. Informatiile dvs. vor fi criptate (trunchiate) atunci cand sunt transferate pe platforma retelei de socializare. In cazul in care nu dispuneti de un profil pe o anumita platforma, acea platforma nu va putea sa decripteze informatiile si sa va identifice.

Am putea de asemenea sa va contactam in mod proactiv pe retelele de socializare in cazul in care sunteti conectat (a) la pagina noastra sau daca ati postat o poza sau un videoclip legat de FCR sau cu produsele noastre.


3. Utilizarea informatiilor dvs. in vederea optimizarii produselor si serviciilor noastre

FCR utilizeaza informatiile pe care ni le furnizati pentru a evalua, analiza si optimiza:

- Produsele, in baza feedback-ului dvs.

- Site-urile web si aplicatiile, in baza utilizarii de catre dvs.

- Buletinele informative in baza interactiunii dvs.

- Concursurile si evenimentele, in baza participarii dvs.

- Publicitatea, in baza interactiunii cu dvs.

Informatiile dvs. vor fi anonimizate inainte de a fi utilizate. Suntem mai degraba interesati tendintele si datele agregate decat de situatia dvs. particulara.


4. Utilizarea informatiilor dvs. pentru a crea profiluri

In cazul in care dvs. ati subscris la buletinele noastre informative, creati un cont pe site-ul nostru web, utilizati aplicatiile noastre sau luati parte la concursurile si evenimentele noastre, noi construim un profil pentru dvs. Acest lucru ne permite sa va cunoastem si sa realizam actiuni mai eficiente de marketing si de comunicare. Acest lucru va permite sa primiti informatii in functie de interesele si preferintele dvs.

Modul in care construim profilurile:

- Asiguram legatura dintre comportamentul dvs. de navigare pe site-urile si aplicatiile noastre si profilul dvs.

- Asiguram legatura dintre cumparaturile dvs. in magazinele noastre web si profilul dvs.

- Asiguram legatura dintre datele despre participarea dvs. la concursuri, evenimente, programe de loialitate si anchete online si profilul dvs.

Marcam interesele dvs. (posibile) in profilul dvs., pe baza informatiilor de mai sus si a informatiilor demografice, a datelor rezultate din cercetarea pietei si a interactiunilor dvs. cu noi

In cazul in care dvs. preferati ca noi sa nu cream profiluri sau doriti sa corectati sau sa actualizati interesele si preferintele dvs., nu ezitati sa trimiteti un e-mail in acest sens la [email protected]

5. Utilizarea datelor dumneavoastra pentru a raspunde cererilor sau reclamatiilor dumneavoastra

Date prelucrate: Nume si prenume, date de contact, si alte date necesare pentru a raspunde la solicitare/solutiona reclamatia, daca este cazul

Temeiul si scopul prelucrarii: pentru a putea prelua, solutiona si raspunde solicitarilor dumneavoastra, in temeiul obligatiei noastre de a raspunde solicitarilor si de a solutiona reclamatiile dumneavoastra, precum si in temeiul interesului nostru legitim de a asigura un serviciu eficient de relații clienți.

Perioada stocarii: 2 ani de la data inchiderea procedurilor de solutionare a plangerii/ furnizarea raspunsurilor la intrebari.

Consecintele refuzului de a ne furniza datele: nu sunteti obligati sa ne furnizati aceste date, insa in cazul in care refuzati sa ni le transmiteti, ne-am putea afla in imposibilitatea de a va raspunde solicitarilor/reclamatiilor.


5. Cine are acces la informatiile dvs.?

FCR nu vinde informatiile dvs. altor persoane, insa noi punem la dispozitie informatiile cu caracter personal partenerilor care lucreaza cu noi pentru a furniza produse si servicii sau care ne ajuta sa comercializam aceste produse clientilor. In functie de natura interactiunii dvs. cu noi furnizam informatiile dvs. urmatorilor parteneri:

- Partenerilor de marketing prin e-mail, pentru a va trimite buletine informative, pentru a va apela sau a va expedia mesaje textuale, in cazul in care v-ati exprimat acordul in acest sens

- Partenerilor de tratare a comenzilor pentru a va livra produsele comandate de dvs;

- Furnizorilor de servicii de plata, plati, pentru a gestiona produsele dvs. (efectuarea comenzilor de produse) si platile noastre;

- Procesatorii de plati care vor presta servicii de transfer catre FCR al sumelor platite online de un Client pentru achizitia de Produse din magazinele online;

- Agentiilor media, pentru a gestiona site-ul web si aplicatiile noastre si pentru a afisa reclame pe internet;

- Agentiilor de marketing, pentru a ne oferi suport la organizarea de concursuri, promotii, programe de loialitate si alte evenimente;

- Companiilor care ne ajuta la analizarea datelor despre clienti si crearea de profiluri;

- Platformelor de pe retelele de socializare, pentru a plasa publicitatea noastra;

- Avocatilor, prestatorilor de servicii IT, consultantilor nostri si societatilor care auditeaza activitatea FCR;

- In cazul unui transfer de activitate, catre potentialii cumparatori si consultantii acestuia.

Partenerii nostri utilizeaza informatiile dvs. doar in conformitate cu instructiunile noastre. Luam masuri pentru a ne asigura ca informatiile dvs. sunt utilizate doar in scopurile descrise in aceasta declaratie de confidentialitate.

Atunci cand este necesar, partajam informatiile dvs. companiilor din grupul FrieslandCampina.

Datele cu caracter personal vor fi furnizate organelor de supraveghere, autoritatilor fiscale si / sau autoritatilor de investigare doar in cazul in care FCR este obligata sa procedeze astfel in conformitate cu legislatia.

Din partea caror altor parti primim informatiile dvs.?

FCR nu colecteaza informatiile dvs. cu caracter personal de la alte persoane fara a nu va informa in prealabil pe dvs. In cazul in care primim informatii de la alte persoane, intotdeauna ne asiguram ca avem consimtamantul dvs. pentru primirea si utilizarea informatiilor respective.


6.  Datele cu caracter personal ale copiilor

Intelegem importanta protejarii vietii private a copiilor. Nu colectam cu buna stiinta datele cu caracter personal ale copiilor fara consimtamantul parintilor sau tutorelor lor legali. Solicitam copiilor care nu au implinit 18 ani si care folosesc site-urile sau aplicatiile noastre trimiterea datelor cu caracter personal dupa ce parintii sau tutorii au acordat consimtamantului lor pentru prezentarea unor astfel de date.

Restrictiile de varsta pentru participarea la campanii, tombole sau alte promotii vor fi mentionate in termenii si conditiile acestor activitati. Am putea solicita anumite date cu caracter personal, cum ar fi data nasterii, pentru a verifica respectarea restrictiilor de varsta.


7. Transferul de date cu caracter personal catre o tara terta sau organizatie international

Nu se transfera date cu caracter personal catre o tara terta, cu exceptia folosirii/transmiterii pe canale media care ar putea fi considerate transfer catre o tara terta sau organizatie international (ex. Youtube). Urmatoarele tari terte asigura, la data prezentei note de informare, un nivel de protective adecvat: Andorra, Argentina, Canada (commercial organisations), Faroe Islands, Guernsey, Israel, Isle of Man, Jersey, New Zealand, Switzerland, Uruguay si US (certificate Privacy Shield framework). In cazul in care FCR va transfera datele cu caracter personal mentionate mai sus in alte tari terte decat cele anterior mentionate, care nu asigura un nivel de protectie adecvat, vom incheia conventii cu entitatile destinatare ale respectivelor date , prin care aceste entitati sa isi asume obligatia de a asigura, prin masuri adecvate, protectia si confidentialitatea datelor caracter personal mentionate mai sus.

Mentionam ca nu avem posibilitatea de a proteja si/sau controla in orice mod, prelucrarea imaginii dumneavoastra asa cum aceasta este reprodusa in fotografiile sau inregistrarile mentionate anterior, in situatiile in care acestea sunt preluate de orice persoana de pe retelele de socializare unde acestea vor fi mediatizate si nu asumam raspunderea cu privire la o asemenea eventuala prelucrare.


8. Drepturile dumneavoastra cu privire la prelucrarea datelor cu caracater personal

Veti avea, in orice moment, urmatoarele drepturi referitoare la datele dumneavoastra cu caracter personal prelucrate de noi („Drepturile”):

(A) Dreptul la informatii de baza. Aveti dreptul de a vi se transmite informatii privind identitatea operatorului de date cu caracter personal, privind motivele operatorului de date cu caracter personal de a prelucra datele cu caracter personal si alte informatii relevante necesare pentru a asigura prelucrarea corecta si transparenta a datelor dumneavoastra cu caracter personal. Daca doriti sa cunoasteti ce informatii stocam despre dvs., solicitati acest lucru si va vom trimite o prezentare generala cu privire la informatiile dvs. cu caracter personal.

(B) Dreptul de acces. Aveti dreptul de a vi se confirma daca si unde compania noastra prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal, dreptul la informatii cu privire la scopul prelucrarii, cu privire la categoriile de date prelucrate, cu privire la categoriile de destinatari cu care datele pot fi impartasite, informatii cu privire la perioada pe care datele vor fi stocate (sau criteriile folosite pentru a calcula aceasta perioada), informatii cu privire la existenta drepturilor de stergere, rectificare sau limitare a prelucrarii si de a va opune prelucrarii, informatii privind existenta dreptului de a depune plangeri la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), in cazul in care datele nu au fost colectate de la dumneavoastra, informatii cu privire la sursa datelor, informatii cu privire la existenta si o explicatie a logicii implicate in orice prelucrare automata care are un efect semnificativ asupra dumneavoastra.

(C) Dreptul de rectificare. Aveti dreptul de a obtine, fara intarzieri nejustificate, rectificarea de catre noi a datelor cu caracter personal incorecte care va privesc. In cazul in care dispuneti de un cont pe site-urile sau aplicatiile noastre, puteti de asemenea sa va actualizati informatiile.

(D) Dreptul de stergere („dreptul de a fi uitat”). Aveti dreptul de a obtine, fara intarzieri nejustificate, stergerea de catre noi a datelor dumneavoastra cu caracter personal si avem obligatia de a sterge datele dumneavoastra cu caracter personal fara intarziere nejustificata daca: (a) datele cu caracter personal nu mai sunt necesare in legatura cu scopul pentru care au fost colectate sau prelucrate in alt mod; (b) va retrageti acordul pe care se bazeaza prelucrarea, in cazul in care nu exista un alt temei legal pentru prelucrare; (c) va opuneti prelucrarii in conformitate cu dreptul dumneavoastra de opozitie si nu exista temeiuri legale pentru prelucrare care prevaleaza, sau va opuneti prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal pentru scopuri de marketing direct; (d) datele cu caracter personal au fost prelucrate in mod ilegal; (e) datele cu caracter personal trebuie sterse in conformitate cu o obligatie legala in temeiul unei legi comunitare sau in temeiul altor legi aplicabile noua. Fara a aduce atingere celor de mai sus, putem continua sa prelucram in mod legal datele dumneavoastra cu caracter personal in masura in care prelucrarea este necesara: (i) pentru exercitarea dreptului la libertatea de exprimare si informare; (ii) pentru respectarea unei obligatii legale; (iii) pentru formularea, exercitarea sau apararea unor pretentii legale.

(E) Dreptul de a limita prelucrarea. Aveti dreptul de a obtine limitarea prelucrarii de catre noi in una dintre urmatoarele situatii: (a) contestati acuratetea datelor cu caracter personal, pentru o perioada care sa ne permita sa verificam acuratetea datelor cu caracter personal; (b) prelucrarea este ilegala si va opuneti stergerii datelor cu caracter personal si solicitati, in schimb, limitarea utilizarii acestora; (c) nu mai avem nevoie de datele dumneavoastra cu caracter personal in scopul prelucrarii, insa acestea va sunt necesare dumneavoastra pentru a initia, exercita sau apara pretentii legale; (d) va opuneti prelucrarii pe durata necesara pentru a verifica daca drepturile noastre legitime prevaleaza celor invocate de dumneavoastra.

(F) Dreptul la portabilitatea datelor. Aveti dreptul de a primi datele cu caracter personal, pe care ni le-ati transmis, intr-un format structurat, utilizat in mod obisnuit si lizibil electronic si aveti dreptul de a transmite aceste date unui alt operator de date cu caracter personal in cazul in care (a): prelucrarea se bazeaza pe acord sau pe un contract; si (b) prelucrarea se realizeaza prin mijloace electronice.

(G) Dreptul de opozitie. Aveti dreptul de a va opune, pentru motive legate de situatia dumneavoastra specifica, in orice moment, prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal in baza intereselor noastre legitime sau ale unei terte parti. Cu toate acestea, avem dreptul de a demonstra ca avem motive legitime intemeiate pentru prelucrare care prevaleaza intereselor, drepturilor si libertatilor dumneavoastra sau ca scopul prelucrarii este introducerea, exercitarea sau apararea unor pretentii legale.

(H) Dreptul de a nu fi supus unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata. Cu exceptia cazului in care decizia (a) este necesara pentru incheierea sau executarea unui contract intre dumneavoastra si noi; (b) este autorizata de legea comunitara sau de legile aplicabile noua; sau (c) se bazeaza pe acordul dumneavoastra expres, aveti dreptul de a nu fi supus unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv realizarea de profiluri, care produce efecte juridice asupra dumneavoastra sau va afecteaza in mod similar.

(I) Dreptul de a retrage consimtamantul. In situatiile cand datele dumneavoastra personale au fost prelucrate in baza consimtamantului dvs., aveti dreptul de a va retrage oricand, cu efect pentru viitor, consimtamantul dumneavoastra referitor la colectarea, prelucrarea si utilizarea respectivelor date cu caracter personal.

(J) Dreptul de a depune plangere. Puteti depune o plangere, in fata unei autoritati de supraveghere a prelucrarii Datelor cu caracter personal competente, fata de modalitatea de prelucrare a Datelor dumneavoastra cu caracter personal de catre FCR. Pentru Romania, autoritatea de supraveghere competenta este Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Vom respecta drepturile dumneavoastra de acces, rectificare, limitare, stergere si opozitie, cu titlu gratuit. Putem solicita o taxa rezonabila pentru solicitari repetate sau solicitari pe care le consideram vadit nefondate sau excesive, sau pentru copii suplimentare.


9.  Modul in care ne puteti contacta si modul in care va raspundem:

Pentru a va exercita Drepturile mentionate mai sus, ne puteti contacta la: [email protected]

Va vom raspunde in termen de patru saptamani de la primirea unei solicitari din partea dvs. in legatura cu aceste drepturi. Daca primim un numar mare de solicitari, sau solicitari deosebit de complexe, termenul poate fi prelungit cu maxim alte doua luni. In cazul in care nu respectam acest termen, puteti depune o plangere la ANSPDCP si puteti solicita remedii legale.

Solicitarile pot fi efectuate facand clic pe link-ul de contact de pe site-ul web care v-a redirectionat catre aceasta declaratie de confidentialitate sau care publica declaratia respectiva. De asemenea, puteti accesa pagina de contact a site-ului web al FrieslandCampina (www.frieslandcampina.com), cautati marca sau produsul dvs. si gasiti detaliile de contact ale FCR. Alternativ, trimiteti un e-mail la [email protected] indicand tara dvs. si modul in care ati interactionat cu FrieslandCampina. Solicitarea dvs. va fi directionata catre FCR.

Este posibil ca solicitarile dvs. sa fie respinse in cazul in care nu putem verifica identitatea dvs., solicitarea dvs. este nerezonabila sau nespecifica sau in cazul in care solicitarea dvs. pune in pericol confidentialitatea celorlalti.

In cazul in care dvs. doriti sa depuneti o plangere cu privire la modul in care folosim informatiile dvs. sau la modul in care raspundem la solicitarile dvs. si intrebarile legate de confidentialitate, puteti de asemenea expedia o reclamatie catre ANSPDCP.


10. Modificarea Declaratiei de Confidentialitate

Putem actualiza Declaratia noastră de confidentialitate periodic. Actualizarile Declaratiei noastre de confidentialitate vor fi publicate pe Paginile de Internet. Orice modificari intra in vigoare la data publicarii lor pe Paginile de Internet. Prin urmare, va recomandăm sa vizitati periodic Paginile de Internet pentru a fi informat in legatură cu posibile actualizari.

Ultima actualizare: 7.08.2020